Kako se "muve" pretvaraju u "slonove"?

"Muve" u "slonove","komarci" u "magarce",psihičko stanje u uključen blender bez poklopca,a odnosi sa drugim ljudima počinju da liče na "razgovor" ispred kafane u 3 ujutru.

Zašto i kad je došlo do gore navedene situacije?Niko ne zna i nikome nije jasno.

Najnormalnija stvar je da "muva" uđe u kuću ili stan bilo koga od nas.Iako onako mala i jedva vidljiva,ona je jako naporna,dosadna i može da pređe naš prag tolerancije,bez obzira koliko je on visok.
Kako prolazi vreme naša "muva" odnosno problem postaje sve iritantnija.Polako ali sigurno pokušaćemo da je se na neki način rešimo.Prvi pokušaj vrlo često bude bezuspešan.Svi znamo onu situaciju kada pokušavamo da je izbacimo napolje i pitamo se kako zna da se provuče kroz rupu od 2cm,a ne zna da izađe kroz vrata od 2 metra.Isto je i sa problemima.Koliko god oni na početku izgledali malo i nebitno,rešenje za njih ne možemo uvek lako da pronađemo.
Šta se dalje dešava?Uzimamo ono čudo sa hiljadu imena,kojim pokušavamo da spljeskamo "muvu".Odnosno,sada već pomalo nervozni,počinjemo više da se trudimo oko rešenja za svoj problem.Ovo se uglavnom završava uspešno,"muve" više nema,a mi smo srećni.
Dok smo se mi bavili ovom jednom "muvom",nekako je došlo do toga da su se stvorile još 3-4.Zašto?Jer smo se fokusirali na nju,a ne na onu rupu od 2cm kroz koju se uvukla,tako su došle i ostale.
Šta se dešava sada?Dve opcije.Ili će da se potrudimo i blokiramo im prolaz ili će da dozvolimo da "lete" kroz kuću i pozivaju još svojih prijatelja i rođaka.Nažalost,većina ljudi se odlučuje za ovo drugo.3-4 "muve" jesu iritantne ali možemo i kasnije da ih "spljeskamo" a sad da se bavimo nekim drugim stvarima koje nam prijaju.Međutim,da li će da uspemo da "spljeskamo" sve njihove rođake.Verovatno ne.
I dok smo se mi bavili drugim stvarima,one "muve" formirale su "slona".Sada "slon" stoji u našoj dnevnoj sobi.Još uvek nije veliki i može da prođe kroz vrata od 2metra,samo ga treba malo "pogurati".
Umesto da "poguramo slona" mi se odlučujemo da danas odemo u kupovinu jer je kupovina mnogo prijatnija od "izbacivanja slona",kupujemo tepih.Baš onakav kakav nam treba,u omiljenoj boji,savršene veličine i teksture...
Kad smo tepih doneli kući ono "slonče" se sada odomaćilo pa više ne stoji,već sedi na sred dnevne sobe,još samo kafu da mu skuvamo.
Umesto da "slonića" pomerimo mi ga prekrivamo tepihom.Bio je toliko ljubazan da legne,kako bi tepih lepo i ravno postavili preko njega.
Iako nam dnevna soba sada prelepo izgleda,mi i dalje ispod tepiha imamo sada već odraslog "slona" koji leži.Više ne može da prođe kroz ona vrata od 2m i pitanje je trenutka kada će da odluči da ustane i protegne noge.
Kada "slon" donese takvu odluku,naša dnevna soba postaje mala "staklarska radnja".

... a svi znamo šta se dešava kada slon uđe u staklarsku radnju.



Коментари

Популарни постови са овог блога

Najbolje poruke i čestitke za rođendan

Dekoracija za Uskrs...Venčić od papira...

Srećan rođendan-na 15 jezika

Dekoracija za dvorište-cveće i ukrasi

Film Aladin(2019)...iz mog ugla

Najbolje čestitke i poruke koje sam dobila za 8.mart

Ruže od papira...kako napraviti....

Ideje za poklon...

Kako pobediti loš dan?

Dekoracija za Novu godinu i Božić 2020/2021