15 zabavnih stvari koje možemo da radimo u kući

Fotografija:TheSims4game
Kad uzmemo u obzir trenutnu situaciju u kojoj se svi nalazimo,veoma je važno da znamo da boravak kod kuće može da bude zabavan.

Koliko puta se svima nama desilo da određene stvari koje imamo da uradimo u kući odlažemo,što zbog obaveza,što zbog onog čuvenog "kasnije ću to ili sutra ću to da uradim".U ovom trenutku,svim tim stvarima koje smo neko vreme odlagali sada možemo da posvetimo pažnju.


  1. Da odgledamo onaj film ili seriju za koju nikako da pronađemo vremena-Sigurno bar jedan film ili serija čeka na nas.Tako da preostaje samo da sakupimo ukućane(ili ne,ako ne žele),napravimo kokice(to verovatno žele) i opustimo se ispred ekrana.
  2. Da odigramo omiljenu igricu-Bilo da smo dete,tinejdžer ili odrasla osoba,svi imamo neke obaveze i uglavnom nam ne ostaje mnogo vremena za igranje igrica,naročito onih zahtevnijih.Za druge ne znam ali mene čeka The Sims,koji toliko volim,a godinama nisam igrala.
  3. Da naučimo već jednom kako se sprema ono zahtevno jelo-Mislim da svi imamo želju da bar povremeno nešto skuvamo.Neki od nas,čak i ako kuvaju skoro svaki dan ne znaju da spreme sve,pojedini recepti jednostavno neće.U mom slučaju,tradicionalna "Doboš torta",koju nikako da naučim da pravim.Možda ovih dana uspe,pa naredni tekst posvetim baš njoj.
  4. Da pročitamo knjigu-Neki ljudi vole da čitaju,neki ne i ni jedno ni drugo nije pogrešno.Verovatno da većina nas nema ni toliko vremena,ipak treba da se izdvoji po bar 2h dnevno za čitanje.Sad je pravo vreme i za to.Ostaje samo da odaberemo žanr,omiljenu kafu i uživamo uz dobru knjigu.
  5. Da provedemo kvalitetno vreme sa porodicom-Često žurimo i jurimo negde,a ne dešava se toliko često da smo na okupu danima,sada jesmo i to je sjajno.Za nas koji već imamo decu,pravo je vreme za dugu igru,pravljenje kućice od pokrivača,slaganje kockica,gledanje crtanih filmova.Sve je to zabavno i kad si odrasla osoba.
  6. Sad kada smo svi non-stop u kući,vidim koliko inače ima malo vremena za romantiku.-Romantika nije samo izlazak u najluksuzniji restoran,101 ruža i pisanje pesama.Čak i neobavezni razgovor sa partnerom na kauču,kasno noću dok svi spavaju je romantičan.A dugi poljupci vode do vatrenog seksa ili dugog vođenja ljubavi.Sve se to računa u romantiku i strast.
  7. Generalno čišćenje-U ovoj situaciji i neophodno(više nego obično),ako se sve lepo organizuje postaće i zabavno.Svi imamo bar jedan deo kuće,jednu sobu ili samo komodu koju nikako da se namolimo da sredimo.Kad krenemo od tog jednog dela,posle nam je valjda žao da drugi delovi kuće budu prljavi i razbacani,tako to ide.Prvi korak je najbitniji.
  8. Premeštanje nameštaja-Nismo svi u mogućnosti da menjamo nameštaj na par godina,kako bi trebalo ali možemo da ga premeštamo po kući.Čim se samo jedna stvar pomeri,izbaci,premesti ili rotira,kuća odmah izgleda drugačije,isprobano i deluje.
  9. Sređivanje ormara-Za mene lično jedan od najtežih poslova koji svesno izbegavam kad god mogu.Ne volim da bacam odeću,za neke stvari sam emotivno vezana(što nije uvek dobro) i nikako da to promenim.Još uvek nisam ali pokušaću i taj problem da rešim.
  10. Ples po sobi-Muzika je uglavnom dobra ideja,a sa njom dolaze i plesni pokreti.Već smo svi čuli da je za dobar ples važno da "Igraš kao da te niko ne gleda"sad i doslovno možemo da plešemo,a da nas niko ne vidi,osim ukućana ako im dozvolimo ili ako žele da se priljuče.Porodična žurka,zašto da ne.
  11. Uradi sam-Ljubitelj sam "uradi sam" stvari,verujem da imam i dosta istomišljenika.Čak i ako neko nije kreativan,neke najosnovnije stvari može da napravi.Na internetu ima na hiljade klipova i slika,na hiljade načina da naučimo kako da napravimo nešto.Iz hobija može da se razvije ozbiljan biznis.
  12. Bojanka za odrasle-Nekima deluje smešno i čudno i meni je dok nisam probala.Stvarno opušta,pa preporučujem svima da oboje bar jednu sliku.
  13. Video pozivi i časkanje online-Sada viđanje sa prijateljima i rođacima nikako nije preporučljivo.Međutim,video pozivi i online dopisivanje je apsolutno bezbedno.Važno je da i u teškim situacijama održavamo kontakt sa drugima.Jedan od načina da pametno koristimo pametne telefone.
  14. Ukrštene reči,šah,sudoku,yamb,ne ljuti se čoveče ali ne online-Iako je ovo moderno vreme,ponekad je dobro da telefon i računar ostavimo na miru i vratimo se starim dobrim društvenim igrama.
  15. Spavanje-Svi se žalimo kako nam se spava,kako smo umorni,mnogo obaveza...Kada smo ceo dan kod kuće,možemo da dremnemo u bilo koje doba dana ili noći i to je uvek dobro.

Bez obzira koliko nam nedostaje izlazak i druženje,u ovom trenutku izuzetno je važno da ostanemo kod kuće koliko god je to moguće.U situacijama kad moramo da izađemo,bitno je da svi poštujemo propisane mere bezbednosti.  

Odgovornost prema sebi i drugima na prvom mestu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Najbolje poruke i čestitke za rođendan

Dekoracija za Uskrs...Venčić od papira...

Srećan rođendan-na 15 jezika

Dekoracija za dvorište-cveće i ukrasi

Film Aladin(2019)...iz mog ugla

Najbolje čestitke i poruke koje sam dobila za 8.mart

Ruže od papira...kako napraviti....

Ideje za poklon...

Kako pobediti loš dan?

Dekoracija za Uskrs-Uskršnje drvo(SLIKE+VIDEO)