Cezar salata-kako napraviti
Mislim da nijedan popularniji restoran sa svog menija nije izostavio Cezar salatu.
Izuzetno ukusna,zdrava i lagana.A najbolje je to što se jednostavno priprema pa u njoj možemo da uživamo i kad restorani ne rade ili kada nam se jednostavno ne izlazi.
Za pripremu nam je potrebno:
-Zelena salata
-Pileće belo meso
-Hleb
-Ulje(maslinovo ili suncokretovo)
-Začini po želji
-Kuvano jaje(nije obavezno)
-Paradajiz(isto nije obavezan)
Količinu navedenih namirnica određujemo sami,u zavisnosti od toga za koliko osoba pripremamo.
Priprema:
Ja sam koristila dve zelene salate.Dobro oprane i iseckane na sitno.
Pileće belo meso sam prvo skuvala,zatim ga isekla na kockice i stavila u pleh za pečenje.Pleh premazati sa bukvalno nekoliko kapi ulja.
I hleb sam isto isekla na kockice.A pleh za pečenje(ovaj gde je piletina) podelila na dva.Na jednu stranu hleb na drugu meso(kao na slici ispod).To sve ide u rernu na 10 minuta na oko 150 stepeni i manje ako vam je rerna baš dosta jaka.
Kada se sve malo zapeče,pomešamo hleb,meso i zelenu salatu.
Za preliv sam koristila suncokretovo ulje(jedna rakijska čašica) pomešano sa začinima,(so,vegeta,origano i vrlo malo belog luka u prahu).
Za dekoraciju ove salate se koristi paradajiz i sitno seckano kuvano jaje.Ja ih ovaj put nisam ubacila.
Priprema ne traje duže od 15 minuta,a nakon toga ostaje samo uživanje u salati.
Izuzetno ukusna,zdrava i lagana.A najbolje je to što se jednostavno priprema pa u njoj možemo da uživamo i kad restorani ne rade ili kada nam se jednostavno ne izlazi.
Za pripremu nam je potrebno:
-Zelena salata
-Pileće belo meso
-Hleb
-Ulje(maslinovo ili suncokretovo)
-Začini po želji
-Kuvano jaje(nije obavezno)
-Paradajiz(isto nije obavezan)
Količinu navedenih namirnica određujemo sami,u zavisnosti od toga za koliko osoba pripremamo.
Priprema:
Ja sam koristila dve zelene salate.Dobro oprane i iseckane na sitno.
Pileće belo meso sam prvo skuvala,zatim ga isekla na kockice i stavila u pleh za pečenje.Pleh premazati sa bukvalno nekoliko kapi ulja.
I hleb sam isto isekla na kockice.A pleh za pečenje(ovaj gde je piletina) podelila na dva.Na jednu stranu hleb na drugu meso(kao na slici ispod).To sve ide u rernu na 10 minuta na oko 150 stepeni i manje ako vam je rerna baš dosta jaka.
Kada se sve malo zapeče,pomešamo hleb,meso i zelenu salatu.
Za preliv sam koristila suncokretovo ulje(jedna rakijska čašica) pomešano sa začinima,(so,vegeta,origano i vrlo malo belog luka u prahu).
Za dekoraciju ove salate se koristi paradajiz i sitno seckano kuvano jaje.Ja ih ovaj put nisam ubacila.
Priprema ne traje duže od 15 minuta,a nakon toga ostaje samo uživanje u salati.
Коментари
Постави коментар