Kako izabrati poklon?


 Uvek je pravo vreme i savršen trenutak za poklon.I ne postoji "mali znak pažnje",svaka pažnja koju dobijemo ili poklonimo nekome račina se kao nešto veliko i bitno.

U zavisnosti od situacije i same osobe kojoj želimo nešto da poklonimo nije uvek lako izabrati ono što želimo da "sakrijemo" u ukrasni papir.

Mnogi od nas ulažu dosta truda,energije i razmišljanja u izbor,što daje i tu emociju i jedinstvenost celom činu.


Kako bi na samom kraju imali široko razvučen osmeh i na svom i na licu osobe koja je poklon dobila treba da znamo nekoliko osnovnih stvari,da sav trud ne bi bio uzaludan uz bezlično "Hvala".Verujem da smo baš svi bar jednom bili u takvoj,nezavidnoj situaciji.


-Za početak najbitnija je osoba kojoj pripremamo poklon.Nećemo na isti način da razmišljamo o poklonu za muža/ženu,poslovnog partnera ili komšije koje su se tek doselile i pozvale nas prvi put na kafu.Znači,kao što smo već rekli osoba kojoj pripremamo poklon određuje dalji tok pripreme.


-Prilika.Isto kao i osoba,važna je i prilika.Nećemo za npr.Dan zaljubljenih partneru da poklonimo bušilicu za beton,tepsiju za burek ili motiku.Isto kao što nekome za rođendan ne poklanjamo srce sa natpisom "Srećna godišnjica".


-Obratite pažnju na želje.Najlepši poklon koji nekome možete da date je onaj koji već želi,a vi ste upamtili kada je to nekad pomenuo/la.Što nas vraća na predhodnu stavku.Rekli smo ne motika za Dan zaljubljenih ali ako je neko poželeo baš motiku onda je kupite.To su one specifične situacije koje ne možemo da generalizujemo,već su kod svakoga drugačije.


-Obratite pažnju na pol.Nećemo muškarcu da poklonimo roze tašnicu sa cirkonima ili ženi set za sređivanje brade i brkova.


-Isto tako obratite pažnju i na uzrast.Nećemo tinejdžerki da kupimo kućicu za lutke ili malom dečaku biciklu za odrasle.


-Kreativnost i personalizacija.Za mene lično najbitniji deo koji uvek uzimam u obzir kada nekome biram poklon.Na slici ispod možete da vidite poklon koji su moji baka i deka dobili za 54.godišnjicu braka.Veliki ram za više slika,sa njihovom slikom na početku i slikama dece,unuka i praunuka okolo.Isto tako u nekoj od predhodnih godina dobili su i porodično stablo po istom principu.Bili su oduševljeni poklonima koji i dan danas krase centralni deo njihove dnevne sobe.




-Ručni radovi.Uvek prednost dajem poklonima ručne izrade.I nije važno da li ste taj poklon sami napravili ili platili majstoru da odradi to što želite.Zanat se uči i sasvim je u redu da ne znate sve sami da napravite.Sam uloženi trud je važan...u samostalnu izradu ili pronalazak osobe koja to zna da uradi.

Pre par godina sam svom suprugu za Dan zaljubljenih poklonila kutiju sa čokoladicama.Pronašla sam ljude koji se time bave,tj štampaju personalizovane poruke na samim omotima čokoladica i kutiji.Natpise,dezen i ostalo sami birate,tako da na kraju sve to ispadne baš lično.Trebalo je 5 dana da se sve dogovorim i da oni naprave poklon.Čokoladice je pojeo odmah,a kutiju i dalje čuva. 


-Uobičajni pokloni.To su oni pokloni sa kojima nema greške i koji su potrebni svima.Ram za sliku,foto-album,zanimljive svećice,piće,cveće,omiljena čokolada...


-Novac-Takozvana koverta je takođe dobar izbor.Novac uvek i svima treba,koliko god da ga neko ima ili ne.


O idejama za poklon sam već pisala na blogu,to možete da pogledate na linku ispod

https://anjapisednevnik.blogspot.com/2019/03/ideje-za-poklon.html


Naravno,ukoliko ste dobili poklon od nekoga pokažite da cenite njegov/njen trud i uvek uzvratite.Ne odmah,već sačekajte priliku da obradujete osobu koja je mislila na vas.Takve stvari se uvek cene i samo mogu da "učvrste" dobar odnos.

I nikada ne čekajte neku posebnu priliku,svaki dan je prilika da nekome pokažete svoju ljubav ili poštovanje.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Najbolje poruke i čestitke za rođendan

Dekoracija za Uskrs...Venčić od papira...

Srećan rođendan-na 15 jezika

Dekoracija za dvorište-cveće i ukrasi

Film Aladin(2019)...iz mog ugla

Najbolje čestitke i poruke koje sam dobila za 8.mart

Ideje za poklon...

Ruže od papira...kako napraviti....

Kako pobediti loš dan?

Dekoracija za Uskrs-Uskršnje drvo(SLIKE+VIDEO)