Da li je bolje tradicionalno ili online pisanje dnevnika?

Moram da se pohvalim,ovo pitanje sam skoro dobila od jedne osobe koja kaže da je apsolutno oduševljena mojim objavama na blogu.Tako da je ovo idealna prilika i da se zahvalim na tako lepim rečima.

Moderno doba,nova tehnologija i dnevnik mora da prati modu.

Tradicionalni dnevnik/prednosti i mane-Ovde je apsolutno jasno o čemu se radi,situacija u kojoj imate neku unikatnu svesku koja čuva tajne.Krijete je na nemogućim mestima u kući i ne želite da je iko vidi.
Prednost ovakvog načina vođenja dnevnika je u tome što je sve što napišete intimno,samo vaše i predstavlja vas bez ijedne maske.
Ne morate da se trudite,čak ni da vodite računa o pravopisu.
Mane-postoji mogućnost da dnevnik neko pronađe i čita o stvarima koje želite da zadržite za sebe.
Nisu svi ljudi na svetu pristojni,nemaju svi osnovnu kulturu i ne poštuju svi tuđu privatnost.Sa ovim činjenicama morate da se pomirite,pre nego odlučite da li želite da vodite dnevnik tradicionalno.

Moderan način,pisanje dnevnika online/prednosti i mane-Lično sam odlučila da moj dnevnik bude "u obliku" bloga,online,dostupan drugima.Normalno,svako odlučuje šta je za njega najbolje,pa neću da kažem kako je moj način jedini ispravan.
Prednosti online dnevnika-Svoje iskustvo delite sa drugima i sigurno je da bilo šta što napišete može da pomogne nekome.
Mane-Objave koje delite,iako su lično mišljenje i stavovi,moraju da budu prilagođeni javnosti.Ne možete da napišete prvu stvar koja vam padne na pamet,ne možete da vređate( iako to ponekad stvarno želite) i morate da prilagodite sadržaj osobama različitih godina.
Prednosti-Kada pišete online,moderna tehnologija vam omogućava da dodajete bezbroj slika,video i audio zapisa,što u svesci nije moguće.
Mane-Slike,video i ostalo moraju da budu prilagođeni javnisti.Morate i strogo da vodite računa o pravopisu,a greške su neizbežne,koliko god da se trudite i koliko god puta da proverite tekst pre objave.

Sa druge strane,postoji bezbroj aplikacija koje mogu da ponude pisanje dnevnika na pametnom telefonu ili računaru,ali da on ostane tajna.Lično ovako nešto ne bih pokušala,jer koliko god da ne dajete telefon drugima,postoji mogućnost da ga izgubite ili zaboravite,a u takvom slučaju ništa ne može da ostane tajna.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Najbolje poruke i čestitke za rođendan

Srećan rođendan-na 15 jezika

Dekoracija za Uskrs...Venčić od papira...

Dekoracija za dvorište-cveće i ukrasi

Film Aladin(2019)...iz mog ugla

Najbolje čestitke i poruke koje sam dobila za 8.mart

Ideje za poklon...

Ruže od papira...kako napraviti....

Kako pobediti loš dan?

Kako brzo očistiti kuću?