Zašto je dobro voditi dnevnik?

Većina nas pisanje dnevnika povezuje sa onim bezbrižnim periodom života,kada su naši najveći problemi bili prva simpatija,jedinica iz matematike i sitne svađe sa prijateljima.
Kada pomislimo na dnevnik,prva slika koja nam se stvori u glavi je ukrašena sveska na podu neuredne sobe i jedna neshvaćena duša sa olovkom u ruci.
Dnevnik je mnogo više od toga.Svi znamo da su problemi mnogo lakši kada ih podelimo sa nekim,a srećni momenti postaju još bolji kada o njima pričamo sa drugima.Međutim,vrlo često se dešava da pričajući o svojim problemima,naiđemo na osudu i kritike drugih,pa se zbog toga osećamo još lošije.Stvari koje nas čine srećnim,ne mora nužno da budu izvor sreće drugim ljudima.

Neke stvari u životu moramo da prođemo sami.



  1. O pojedinim problemima jednostavno ne možemo da razgovaramo sa drugima.Neprocenjivo je kada u svom životu imate osobu pred kojom nema tajni.Bez obzira na to,neke želje i trenutne misli(koje se često kose sa zdravim razumom)je najbolje zadržati za sebe.Dnevnik je tu da ih sačuva,kako bi kasnije "hladne glave" mogli ponovo da ih razmotrite.
  2. Pisanje podstiče kreativnost i lični razvoj.Ne moramo po profesiji da budemo pisac,pesnik ili lektor da bi vodili dnevnik.Svako od nas je u nekoj oblasti života bolji od drugih,pa o tome može da piše.Sami odlučujemo da li će to u čemu smo najbolji da podelimo sa drugima ili zadržimo za sebe.
  3. Pisanje dnevnika kao "ventil".Svakodnevni stres i obaveze su postali deo našeg života.Međutim,niko od nas nije mašina koja non-stop može da radi.Zato je dobro da svoje misli,nezadovoljstvo i emocije prenesemo na papir ili "kucamo".Kasnije,možemo sve to ponovo da pročitamo i lakše shvatimo da li je nešto bilo vredno truda,nerviranja ili brige,kao što smo mislili u trenutku pisanja.
  4. Većinu stvari zaboravljamo.Činjenica je da ne možemo da zapamtimo sve trenutke u životu.Čak i oni najvažniji izblede tokom vremena,ako nema ničega što bi nas na njih podsetilo.Pisanje dnevnika je idealno rešenje za čuvanje uspomena i sećanja.
  5. Vaš dnevnik kao pomoć drugima.Lično,odlučila sam da moj online dnevnik bude dostupan drugima na internetu.Neke stvari je najbolje naučiti na tuđem primeru.Kada čitate iskustva drugih možete da sprečite greške i izbegnete zamke u koje je neko drugi upao.Koliko god hrabri i odgovorni bili,postoje situacije u životu koje ne treba da doživite i koje možete da obiđete,ako ste dobro informisani.Najbolji izvori informacija nalaze se u iskustvu drugih.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Najbolje poruke i čestitke za rođendan

Dekoracija za Uskrs...Venčić od papira...

Srećan rođendan-na 15 jezika

Dekoracija za dvorište-cveće i ukrasi

Film Aladin(2019)...iz mog ugla

Najbolje čestitke i poruke koje sam dobila za 8.mart

Ideje za poklon...

Kako pobediti loš dan?

Ruže od papira...kako napraviti....

Dekoracija za Uskrs-Uskršnje drvo(SLIKE+VIDEO)