Kad jesen dekoriše naš dom


Svi mi jesen doživljavamo na baš subjektivan način.
Iako nisam ljubitelj kiša i hladnog vremena,ljubitelj sam boja i dekoracije,što moram da priznam ovo godišnje doba donosi u izobilju.


  • Boje-Za ukrašavanje kuće koja odražava duh jeseni najbolje je da koristimo što više narandžaste i žute.Naravno u kombinaciji sa drugim bojama. Zelena,braon pa čak i crna i bela,koje su neutralne.Jarko (vatreno)crvenu,roze i plavu je najbolje da koristimo umereno,nikako kao dominantnu.Bordo je uvek dobrodošla, naročito uz braon.
  • Voće i ostali plodovi jeseni.Jabuke,bundeve,kesten,žir,orasi,grožđe,limun,pomorandža...iako jestivi,mogu da posluže i kao ukrasi.

    "Činijice" od limuna


  • Kišni i tmurni dani postaju sve češći-Ovaj deo ne možemo da izbegnemo,ali možemo da iskoristimo svaki trenutak(kada je moguće)da ovakve dane provedemo u toplini doma.Sa najbližima ili sami. Gledajući filmove,serije ili čitajući knjige...Sve to uz šoljicu tople kafe,čaja,čokolade...
    "JEZOMOR-portret troprstog slikara"-Mladen Stanisavljević i Miloš Petković
    Film "Noćna mora pre Božića"postoji i u 3D verziji


  • Novogodišnje sijalice-Nova Godina još nije blizu,ali je sve više popularno korišćenje novogodišnjih sijalica za jesenju dekoraciju.Pomalo neobično i nesvakidašnje,ali moram da priznam da mi se ideja zaista dopala.Naročito ove u obliku izrezbarene bundeve koje toliko volim.
  • Žuto lišće-Ono najobičnije,koje možemo da nađemo u bilo kom parku ili na ulici.U kombinaciji sa voćem je pun pogodak.
  • Neizostavna bundeva-Za mene je ona sinonim jeseni.Obična,strašna,smešna,prava,plastična,keramička ili od nekog drugog materijala....Uklopiće se u dizajn.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Najbolje poruke i čestitke za rođendan

Dekoracija za Uskrs...Venčić od papira...

Srećan rođendan-na 15 jezika

Dekoracija za dvorište-cveće i ukrasi

Film Aladin(2019)...iz mog ugla

Najbolje čestitke i poruke koje sam dobila za 8.mart

Ruže od papira...kako napraviti....

Ideje za poklon...

Kako pobediti loš dan?

Dekoracija za Uskrs-Uskršnje drvo(SLIKE+VIDEO)