Kako pobediti loš dan?

Loši dani su sastavni deo života.Bez obzira ko smo,odakle dolazimo,čime se bavimo...nema osobe koja u nekom periodu života nije bila depresivna ili bezvoljna.

Kažu:"Ako se osećaš loše-misli pozitivno".To je dobar početak ali šta kada pozitivno razmišljanje nije dovoljno?Šta kada nam treba više od optimizma?

Svi smo ponekad u baš takvoj situaciji i pre nego što pokušamo da popravimo svoj ili loš dan neke drage osobe,moramo da se setimo da su svi ljudi različiti.Ono što jednu osobu čini srećnom,nekoj drugoj može da izgleda smešno ili blesavo.Tako da je individualnost i ovde najbitnija,što znači da uvek biramo ono što nam lično odgovara,bez obzira kako to deluje sa strane.Jedino je kao i uvek važno da svojim izborima ne nanosimo štetu sebi i drugima.

Kada imamo loš dan osećamo i da nam nedostaju ideje.Upravo zato danas i pišem o stvarima koje mogu da posluže kao primer i inspiracija,a samim tim i poprave nečiji dan.

Duga šetnja- Prva na mojoj listi stvari koje mi skoro momentalno poprave raspoloženje.Šetnja kroz park,ulicu,prirodu,centar grada ili neko deseto mesto,apsolutno nije važno.Meni lično je to najbolja antistres terapija.Posebno ako šetam kasno popodne i uveče.

Uživanje u dobrom filmu,seriji ili knjizi-Ponekad vremenski uslovi,ponekad nešto drugo može da spreči svakoga od nas da izađe napolje.Tada su tv ili knjiga najbolje rešanje.

Druženje se prijateljima-Već znamo koliko je bitno da za prijatelje biramo ljude koji nam odgovaraju i da izbegavamo sve one koji negativno utiču na naše raspoloženje.U ovakvim situacijama,oni koji nas vole mogu i da poprave naš dan.Razgovorom,savetima ili samo zato što su tu.

Muzika-Nije ništa čudno što se baš muzika nalazi na spisku aktivnosti koje popravljaju dan.Slušanje muzike podstiče maštu,a ona je sastavni deo dobrog raspoloženja.

Druženje sa decom ili mnogo starijima-Iako nas (u većini slučajeva) najbolje razumeju oni koji su nam po godinama slični,ponekad je važno da razgovaramo i sa mnogo mlađima,odnosno starijima.Svi znamo koliko je dečija logika zabavna i opuštajuća.Isto tako znamo i koliko prija šolja kafe i razgovor sa bakom/dekom.

Zagrljaj-Koliko god da smo jaki i hrabri svima nam je zagrljaj potreban,bar ponekad.Postoji jedno staro verovanje koje kaže da svaki put kada nekoga iskreno zagrlimo dobijemo na poklon još jedan da života.

Kupovina-Nebitno čega,odeće,obuće,kafe...bitno je da bar malo novca potrošimo samo na sebe.I to nije sebično.

Poklon za dragu osobu-Isto tako,raspoloženje se popravlja i kada kupujemo ili sami pravimo nešto što će da usreći drugu osobu.

Promena sredine-Malo zahtevnija i normalno skuplja stvar za popravljanje raspoloženja ali vredi.Novi događaji,novi ljudi,neka nova pravila...sve to pozitivno utiče na raspoloženje.

Noćni izlazak,provod,žurka-Neki kažu površno,ja kažem neophodno.Naravno da nije normalno da svake noći ludujemo i pijemo ali povremeno opuštanje u kafani ili diskoteci nije ništa loše.

Dobra noć-Svi već znamo da je seks deo života,a znamo i koliko je bitno da u njemu uživamo.Tako da ako smo imali loš dan jedna noć baš onoga što želimo popraviće naše raspoloženje.Ovo je svakako jedan od najboljih načina da se opustimo i zaboravimo na probleme.

Međutim,"dobra noć" ne mora da podrazumeva seks.Sve ono u čemu uživamo i što nas čini srećnim opisuje "dobru noć".

...jer ipak se najbolje uspomene stvaraju noću... 


Коментари

Популарни постови са овог блога

Najbolje poruke i čestitke za rođendan

Dekoracija za Uskrs...Venčić od papira...

Srećan rođendan-na 15 jezika

Dekoracija za dvorište-cveće i ukrasi

Film Aladin(2019)...iz mog ugla

Najbolje čestitke i poruke koje sam dobila za 8.mart

Ideje za poklon...

Ruže od papira...kako napraviti....

Dekoracija za Uskrs-Uskršnje drvo(SLIKE+VIDEO)