Kolač sa višnjama-po bakinom receptu
Za ovaj tradicionalni kolač biće nam potrebno:
- 3 jaja
- 12 kašika šećera
- 12 kašika brašna
- 12 kašika ulja
- 12 kašika mleka
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 300g višanja
- šećer u prahu
Priprema:
U jednu činiju sipati brašno i pomešati ga sa praškom za pecivo.
U drugu činiju umutite jaja.Dodajte šećer,vanilin šećer,ulje,mleko.Na kraju,muteći sve vreme polako(ne sve odjednom) dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Smesu sipajte u uljem namazan kalup ili tepsiju za pečenje.
Višnje razbacajte kao na slici.Važno je da ih ima preko celog kolača,da kasnije jedno parče ne bi bilo lepše i ukusnije od drugih.
Kolač se peče na 180 stepeni oko 30 minuta,zavisi od jačine rerne.
Važno:
-Ako koristite zaleđene višnje,izvadite ih iz zamrzivača 2 sata pre početka.I obavezno ih dobro ocedite,tako da uopšte nemaju vodu.Ako koristite sveže višnje samo ih operete i očistite koskice.
-Da li je kolač pečen proverićete tako što zabodete čačkalicu.Ako se testo zalepi za nju mora još da se peče.
Gotov kolač secite kad se malo ohladi i pospite šećerom u prahu.
U drugu činiju umutite jaja.Dodajte šećer,vanilin šećer,ulje,mleko.Na kraju,muteći sve vreme polako(ne sve odjednom) dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Smesu sipajte u uljem namazan kalup ili tepsiju za pečenje.
Višnje razbacajte kao na slici.Važno je da ih ima preko celog kolača,da kasnije jedno parče ne bi bilo lepše i ukusnije od drugih.
Kolač se peče na 180 stepeni oko 30 minuta,zavisi od jačine rerne.
Važno:
-Ako koristite zaleđene višnje,izvadite ih iz zamrzivača 2 sata pre početka.I obavezno ih dobro ocedite,tako da uopšte nemaju vodu.Ako koristite sveže višnje samo ih operete i očistite koskice.
-Da li je kolač pečen proverićete tako što zabodete čačkalicu.Ako se testo zalepi za nju mora još da se peče.
Коментари
Постави коментар