Palačinke sa makom
Prvi post u ovoj godini posvećen je jednom izuzetno ukusnom dezertu,koji sam isprobala pre nekoliko dana.
Oduvek sam ljubitelj štrudle sa makom ali nekako mnogo više volim mak-fil,tako da vrlo često pojedem štrudlu sa makom bez štrudle...😄
Još uvek mi nije jasno kako se ranije nisam setila da iskombinujem palačinke i mak-fil.Stvarno su mnogo ukusne,a ukoliko palačinku umotamo prvo u "trubicu" pa je sečemo kao pravu štrudlu,sama poslastica izgledaće atraktivno,što je idealno za serviranje u različitim prilikama.
Za sam početak ide onaj malo dosadan deo,gde pravimo smesu i pečemo palačinke i plus uz sve to pokušavamo da ih odbranimo od ukućana.
Palačinke pečemo na uobičajan način po omiljenom receptu,a ja sam koristila ovaj:
-2 supene kašike mleka
-2 supene kašike šećera
-2 šolje brašna
-2 supene kašike ulja
-2 kafene kašičice praška za pecivo
-2 jaja
-pola kafene kašičice soli
+ topla voda kako bi pogodili gustinu
U dublju posudu mešamo prvo "mokre" sastojke,zatim i dodajemo "suve".Sve to lepo sjedinimo mikserom ili žicom.
Mak-fil:
-200ml mleka čekamo da provri na vatri srednje jačine,čim provri sklanjamo sa vatre,dodajemo 400g mlevenog maka i 2 velike kašike šećera,ja sam koristila šećer u prahu.Zatim dodajemo malo soka od limuna i suvo grožđe po želji.
Na slici(i naslovnoj i ovoj iznad) možete da vidite kako sam ja servirala palačinke sa makom,a vi ih servirajte onako kako želite.Odlično idu uz čokoladno mleko...
Коментари
Постави коментар