"Anabela" torta
Kao i plazma torta https://anjapisednevnik.blogspot.com/2020/04/plazma-torta.html,"Anabela" je takođe jednostavna za pripremu,iako izgleda komplikovano.
Treba nam oko 30-45 minuta kako bi je napravili i ništa se ne peče što je meni najbitnije.
Sastojci:
2 pakovanja piškota
200-300 grama "običnog" keksa(npr. Zlatni pek ili "turski keks")
puding vanila
puding vanila
300g jafe
20 kašika šećera
1,5l mleka
100g šlaga
100-150g čokolade za kuvanje
još 100ml mleka
250g margarina
Još 200g šlaga
1 vanilin šećer
još 3dl mleka za šlag(može da se napravi i sa vodom)
Seckane krem bananice(količina po ukusu)
Priprema:
Jedan litar mleka i 20 kašika šećera stavite na laganu vatru da provri.Preostalo mleko pomešajte sa praškom za puding i ukuvajte u mleko.
Umutite penasto margarin i dodajte u ohlađen fil.
Umutite posebno 100g grama šlaga sa 100 ml mleka,dodajte to u predhodno pripremljen fil.
Fil zatim podelite na dva dela.
U jedan deo stavite 100-150g čokolade za kuvanje(otopljene ili narendane)
U drugi deo stavite vanilin šećer i seckane krem bananice.
Tortu ređamo na sledeći način:
Na poslužavnik prvo ređamo običan keks ,koji smo prethodno jedan po jedan umakali u mleko.
Preko njega mažemo žuti fil,onaj sa vanilin šećerom i krem bananicama.
Na žuti fil ređamo piškote,isto ih prethodno uvaljamo u mleko.
Na piškote mažemo čokoladni fil.
Preko čokoladnog fila ređamo ponovo piškote.
A na piškote stavljamo šlag.
Preko šlaga ređamo jaffa keks,čokoladna strana ide odozgo,a "rupice" između jafa keksića popunjavamo šlagom.
Tortu sa svih strana možemo da filujemo šlagom ali odlično izgleda i bez šlaga sa strane...
Коментари
Постави коментар