Čokoladno vino
Ova kombinacija dva očaravajuća ukusa pretvoriće obično,hladno,zimsko veče u trenutak rezervisan za čisto uživanje.
Priprema je brza i laka,ne zahteva nikakve specijalne kulinarske veštine,a rezultat je savršen.
Recept:
- 2dl mleka,najbolje sa većim procentom masnoće.
- 1,5dl omiljenog crnog vina-ja sam koristila Sangriju.Ona u sebi već sadrži voće tako da je ukus mnogo bogatiji ukoliko volite voće.Može da se koristi i neko drugo crno ili crveno vino.
- 100g crne čokolade- koristila sam običnu čokoladu za kuvanje.
Navedena količina je za 2 velike šolje,odnosno 2 osobe.
Priprema:
Mleko i čokoladu stavite na laganu vatru.Neprekidno mešajte sve dok se čokolada potpuno ne istopi ali ne dozvolite da provri.
Dodajte vino i ponovo neprekidno mešajte oko 3-5 minuta,sada na vatri srednje jačine.
Servirajte u šolje ili čaše od debljeg stakla.U zavisnosti od želje i ukusa,čokoladnom vinu možete da dodate šlag,šećer ili čokoladne mrvice.
Коментари
Постави коментар