Topla čokolada-najbolji recept
Uz hladne dane najbolje se slaže topla soba i šolja toplog napitka.
Kako bi uživali u omiljenom dezertu potrebno je vrlo malo vremena za pripremu i još malo strpljenja da se koliko-toliko ohladi da može da se pije.
Recept:
U zavisnosti od količine koju želite da pripremite izaberite odgovarajuću šerpu.
U nju stavite 200g čokolade za kuvanje i 3dl mleka.Ova količina je dovoljna za dve veće šolje,odnosno dve osobe.
Šporet uključite na tiho ili srednje jako.
Kada se čokolada istopi,a mleko dođe do tačke ključanja(ne da provri)dodajte 2 velike,ravne kašike šećera.Nastavite sa kuvanjem uz neprestano mešanje,sve dok ne dobijete željenu gustinu.
Sipajte je u šolje ili čaše od debljeg stakla.
Nikako ih ne punite do vrha kako bi mogli da dodate šlag.
Evo još nekoliko predloga za dodatke toploj čokoladi:
Rum-On je uvek dobra ideja jer se neverovatno slaže sa čokoladom.Na jednu šolju dodajte kafenu kašičicu.Može da se koristi i ekstrat.
Sok(sirup) od višnje-I višnja i čokolada su odličan spoj.Najbolje je što mogu da se kombinuju sva tri ukusa.Čokolada-rum-višnja.
Narandžina kora-Ukoliko ste ljubitelj jaffa kekasa dopašće vam se ova kombinacija.Parče narandžine kore dodajte pred sam kraj kuvanja.Pre serviranja izvadite koru.
Čokoladne mrvice-Nije potrebno previše naglasiti da su čokolada i čokolada odlična kombinacija.
Kako bi uživali u omiljenom dezertu potrebno je vrlo malo vremena za pripremu i još malo strpljenja da se koliko-toliko ohladi da može da se pije.
Recept:
U zavisnosti od količine koju želite da pripremite izaberite odgovarajuću šerpu.
U nju stavite 200g čokolade za kuvanje i 3dl mleka.Ova količina je dovoljna za dve veće šolje,odnosno dve osobe.
Šporet uključite na tiho ili srednje jako.
Kada se čokolada istopi,a mleko dođe do tačke ključanja(ne da provri)dodajte 2 velike,ravne kašike šećera.Nastavite sa kuvanjem uz neprestano mešanje,sve dok ne dobijete željenu gustinu.
Sipajte je u šolje ili čaše od debljeg stakla.
Nikako ih ne punite do vrha kako bi mogli da dodate šlag.
Evo još nekoliko predloga za dodatke toploj čokoladi:
Rum-On je uvek dobra ideja jer se neverovatno slaže sa čokoladom.Na jednu šolju dodajte kafenu kašičicu.Može da se koristi i ekstrat.
Sok(sirup) od višnje-I višnja i čokolada su odličan spoj.Najbolje je što mogu da se kombinuju sva tri ukusa.Čokolada-rum-višnja.
Narandžina kora-Ukoliko ste ljubitelj jaffa kekasa dopašće vam se ova kombinacija.Parče narandžine kore dodajte pred sam kraj kuvanja.Pre serviranja izvadite koru.
Čokoladne mrvice-Nije potrebno previše naglasiti da su čokolada i čokolada odlična kombinacija.
Коментари
Постави коментар