Novogodišnji paketić-Kako izabrati najbolji poklon za dete?

Polako se bliži i to novogodišnje jutro koje deca sa nestrpljenjem čekaju.
Iako imam 28 godina još pamtim onaj osećaj kada ideš prema paketiću da vidiš šta ti je Deda Mraz doneo.
Izabrati pravi poklon nije lako.Čak i kada kupujemo nešto za odraslu osobu koju dobro poznajemo,nismo nikad 100% sigurni da li će to da joj se dopada.
Sa dečicom je to možda malo lakše jer oni jasno pokazuju šta vole,a šta ne.Oni malo stariji sve što žele lepo napišu u pismu za Deda Mraza,a nama ostalima do detalja opisuju svoju novogodišnju želju.
Sve želje i svaki znak je jako važno uzeti u obzir pri kupovini,a isto tako je bitno prilagoditi poklon uzrastu.Npr.nećemo detetu od godinu dana da kupimo mobilni telefon,a onom od 10 godina zvečku.
I na pol deteta treba obratiti pažnju.Ne kupujemo dečacima set za princeze,a devojčicama mini šleper,osim u slučaju da oni to žele.

Za tek rođenu bebu:

U ovom slučaju ne možemo baš puno da pogrešimo.Mala bebica ne zna šta voli,pa je najbolje pokloniti joj nešto univerzalno.Plišana igračka je dobar izbor uz nekoliko sitnica koje su joj neophodne:Flašica za mleko i vodu,pelene,cucla(ako je koristi),nešto od garderobe...

Za dete od 1-2 godine

Deca u ovom uzrastu su jako radoznala i sklona povredama.Za šta god da se odlučimo,važno je da to nema oštre ivice ili sitne delove koje može da proguta.Slatkiši su obavezni.

Za dete od 2-3 godine:

Neka deca(neka ne) u ovom periodu već znaju da govore pa mogu da kažu šta tačno žele i to je važno ispoštovati.Ako dete još ne govori,možete da pratite sa koji igračkam se najviše igra i kupite nešto slično.Naravno slatkiši su i ovde obavezni.

Za dete od 3-4 godine:

Verovatno će već u septembru da vam jasno kažu šta žele,pa ne treba puno da razmišljate.Svakako pored onoga što su rekli dodajte i nešto po svom izboru,za šta će da budete sigurni da im se dopada.Slatkiši su obavezni.

Za decu stariju od 5 godina:

U zavisnosti od interesovanja deteta i njegovih želja odlučujete šta je najbolje.Kako je ovo vreme tehnologije,nije ništa neobično da požele mobilni,tablet i računar.Ukoliko niste roditelj deteta kome želite da kupite takav poklon,obavezno pitajte roditelje šta misle o tome.

Neki roditelji dozvole deci da ranije krenu sa korišćenjem uređaja,suprug i ja smo jedni od njih.

Međutim,neki to ne žele ili sa detetom imaju jasno određeno vreme koje može da provede gledajući Tv ili igrajući kompijuterske igrice.

Mišljenja na ovu temu su različita pa poštujte i jedne i druge.

Foto:Google slike

Коментари

Популарни постови са овог блога

Najbolje poruke i čestitke za rođendan

Dekoracija za Uskrs...Venčić od papira...

Srećan rođendan-na 15 jezika

Dekoracija za dvorište-cveće i ukrasi

Film Aladin(2019)...iz mog ugla

Najbolje čestitke i poruke koje sam dobila za 8.mart

Ruže od papira...kako napraviti....

Ideje za poklon...

Kako pobediti loš dan?

Dekoracija za Uskrs-Uskršnje drvo(SLIKE+VIDEO)