Novogodišnji jelovnik-Šta treba da znamo pre pripreme jela?
To naravno ne znači da moramo da pronađemo najkomplikovaniji mogući recept,već da spremimo nešto što:
- Lepo i dekorativno izgleda
- Odgovara svim osobama koje dolaze
- Ne pripremamo često
- Ima jedinstven,nesvakidašnji ukus
- Ne zahteva celodnevnu pripremu
Stvari koje treba da imamo u vidu pre početka:
- Broj ljudi za koje kuvamo-ne želimo da nešto fali ali ni da ono što ostane jedemo narednih mesec dana
- Šta spremamo za predjelo,glavno jelo,a šta za dezert
- Koje piće ide uz to
- Posuđe-Kako bi praznična atmosfera dobila još veći smisao,koristimo i posebno odabrano posuđe.Ukoliko imamo priliku,najbolje je sa novogodišnjim i zimskim motivima.
Kada smo sve to smislili,vreme je za nabavku namirnica:
- Spisak je obavezan,ukoliko ne želimo da se vraćamo 3 puta u radnju
- Namirnice koje svi obično imamo u kući poput jaja i brašna,obavezno proveravamo da li ih ima dovoljno.Niko ne želi da u sred kuvanja shvati da mora po vegetu,ulje,šećer ili kafu.
- Namirnice kao što su jaja i margarin obično ostavljamo oko 15-30 minuta pre početka pripreme na sobnu temperaturu.
U zavisnosti od toga šta ste odlučili da napravite ne zaboravite i "rekvizite" kao što su:
- Folija
- Štapići za ražnjiće
- Pek-papir
- Modlice za praznične kolače
- Špric za šlag
- Čačkalice
- Salvete
Коментари
Постави коментар