Novogodišnji jelovnik-Šta treba da znamo pre pripreme jela?

Već znamo da u najluđoj noći trpeza treba da bude drugačija od one kakvu imamo ostalim danima.
To naravno ne znači da moramo da pronađemo najkomplikovaniji mogući recept,već da spremimo nešto što:

  • Lepo i dekorativno izgleda
  • Odgovara svim osobama koje dolaze
  • Ne pripremamo često
  • Ima jedinstven,nesvakidašnji ukus
  • Ne zahteva celodnevnu pripremu
 Stvari koje treba da imamo u vidu pre početka:
  • Broj ljudi za koje kuvamo-ne želimo da nešto fali ali ni da ono što ostane jedemo narednih mesec dana
  •  Šta spremamo za predjelo,glavno jelo,a šta za dezert
  • Koje piće ide uz to
  • Posuđe-Kako bi praznična atmosfera dobila još veći smisao,koristimo i posebno odabrano posuđe.Ukoliko imamo priliku,najbolje je sa novogodišnjim i zimskim motivima.
Kada smo sve to smislili,vreme je za nabavku namirnica:
  • Spisak je obavezan,ukoliko ne želimo da se vraćamo 3 puta u radnju
  • Namirnice koje svi obično imamo u kući poput jaja i brašna,obavezno proveravamo da li ih ima dovoljno.Niko ne želi da u sred kuvanja shvati da mora po vegetu,ulje,šećer ili kafu.
  • Namirnice kao što su jaja i margarin obično ostavljamo oko 15-30 minuta pre početka pripreme na sobnu temperaturu.
U zavisnosti od toga šta ste odlučili da napravite ne zaboravite i "rekvizite" kao što su:
  • Folija
  • Štapići za ražnjiće
  • Pek-papir
  • Modlice za praznične kolače
  • Špric za šlag
  • Čačkalice 
  • Salvete

Коментари

Популарни постови са овог блога

Najbolje poruke i čestitke za rođendan

Dekoracija za Uskrs...Venčić od papira...

Srećan rođendan-na 15 jezika

Dekoracija za dvorište-cveće i ukrasi

Film Aladin(2019)...iz mog ugla

Najbolje čestitke i poruke koje sam dobila za 8.mart

Ruže od papira...kako napraviti....

Ideje za poklon...

Kako pobediti loš dan?

Dekoracija za Uskrs-Uskršnje drvo(SLIKE+VIDEO)