Red velvet (crveni somot) torta...na naš način...
Izgledom jako atraktivna i odličnog ukusa-gde ima bolja kombinacija...
Uz sve to zahvalna za svaku vrstu dekoracije jer odlično podnosi fondan,jestive sličice,slatku pavlaku ali i šlag...
Iako izgleda prilično koplikovano na prvi pogled, sama izrada nije uopšte teška.Ovo nije originalni recept za Red velvet,već naš "preređen" koji nam se mnogo dopada.
Sastojci:
Za jednu koru nam je potrebno:
-3 jaja
-3 kašike brašna
-3 kašike šećera
-kesica praška za pecivo
-crvena jestiva boja
Za fil:
-Litar mleka
-12 kašika brašna
-12 kašika šećera
jedan margarin(250g)
Priprema-kore:
Jaja i šećer mutimo zajedno srednjom brzinom,a brašno dodajemo postepeno.Kad dobijemo glatku smesu dodajemo prašak za pecivo i crvenu boju za kolače.Ja sam stavila malo više boje kako bi bila baš jaka.Kore pečemo oko 30-40 minuta na temperaturi od 180,u zavisnosti od jačine rerne.
Navedeni sastojci su za jednu koru,za ovu tortu nam treba 3 pa isti postupak ponavljamo za svaku.
Priprema-fil:
U malo mleka(oko 100ml) razmutite šećer i brašno.Tu smesu dodajemo preostalom mleku koje smo stavili u dublju šerpu da provri.Margarin isackajte na sitne kockice i umešajte ga u fil mikserom kada se fil ohladi.Kockice margarina dodajte postepeno,ne sve odjednom.
Tortu filujte i dekorišite po želji.
Fil koji sam koristila za ovu tortu je isti kao onaj za ledene kocke,recept za njih možete da pogledate na linku ispod:
https://anjapisednevnik.blogspot.com/2019/06/ledene-kocke.html
Коментари
Постави коментар